Balatonalmádi Tenisz Klub 1925 KE

A Könyvtár wikiből


Ertektar.pngA Balatonalmádi Tenisz Klub 1925 Közhasznú Egyesólet a város egyik neves, és egyben legrégebbi sportegyesülete, amely megalakulása óta a város szívében, a Szent Erzsébet ligetben működik. Nem csak sportolási és kikapcsoldási lehetőséget biztosít az itt lakóknak és az ide látogatóknek, de a játékosok kiemelkedő teljesítménye öregbíti Balatonalmádi hírnevét.

A klub története

Balatonalmádi sportéletében a legnagyobb hagyományokkal a tenisz rendelkezik. A Balatonalmádi Tenisz Klub 1925-ben alakult. Az 1930-as években már 10 db salakos teniszpálya szolgálta az ide látogatók igényeit.

A Tenisz Klub napjainkban

Jelenleg 6 salakos teniszpályával rendelkezik a klub. A pályákat Balatonalmádi egyik legszebb pontján, a Szent Erzsébet ligetben találjuk. A hagyományokat követve évente számos magas színvonalú versenyt rendez a klub, ami nem csak a helyiek sportolási lehetőségeit szolgálja, hanem igen jelentős sportturisztikai vonzerőt kölcsönöz a városnak. A klub csapatai és játékosai folamatosan kiemelkedő eredményekkel zárják a bajnokságokat.

Hivatkozások